Wie ben ik?

"Geworteld in Brabant, gevormd in Zeeland en gesetteld in Utrecht; student, bestuurder, Christendemocraat in hart en nieren, kunst-, muziek -en literatuurliefhebber, roeier, 'mensenmens' en historicus in spe met een fascinatie voor tradities, koningshuizen, politieke geschiedenis en alles wat met Frankrijk te maken heeft: de kortst mogelijke samenvatting van wie ik ben."

21 jaar geleden ben ik geboren in Den Bosch, de stad waar ik tot mijn 18e met veel plezier heb gewoond. Na het afronden van mijn middelbare school ben ik naar het Zeeuwse getrokken om in Middelburg aan het University College Roosevelt te studeren, het Honours College van de Universiteit Utrecht. Sinds eind 2018 woon ik samen met Sophie, mijn vriendin, in Utrecht, waar ik de masteropleiding Geschiedenis van Politiek en Maatschappij volg. 

Naast mijn opleiding ben ik altijd maatschappelijk betrokken geweest. Eerst als museumgids en jongste vrijwilliger (sinds ik 15 was) bij de Sint-Janskathedraal in Den Bosch en later als betrokken lid van zowel het CDA als het CDJA en als mede-oprichter en drie jaar bestuurslid van de eerste studentenroeivereniging in Zeeland.  

Binnen deze vereniging heb ik mijn eerste bestuurservaring opgedaan, veel geleerd over verenigingsmanagement en vooral een geweldige tijd gehad.

(tekst loopt door onder foto) 

 

Het Derde Bestuur der M.S.R.A. 'Odin'. Ik ben de tweede van rechts. Geen idee waarom we zo boos keken trouwens.

In deze tijd ben ik ook lid geworden van het CDJA en het CDA. Het CDA is de partij die bij mij past: een partij waar de maatschappij, het samenzijn en de gemeenschap vóór het individu komen. Al snel werd ik gevraagd om voorzitter van het CDJA Zeeland te worden en later ook Algemeen Bestuurslid van het CDJA namens Zeeland. Beide functies heb ik twee jaar lang met veel plezier vervuld. In die twee jaar ben ik er in geslaagd om de afdeling Zeeland om te vormen van een ‘slapende’ afdeling naar een actieve afdeling met vele activiteiten en een recordaantal jongeren op kieslijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. In de zomer van 2018 zijn we zelfs met een grote groep Zeeuwse CDJA’ers op studiereis naar Londen geweest!

(tekst loopt door onder foto)

CDJA Zeeland in Londen!

Ook bij het CDA heb ik me gedurende de jaren flink mogen en kunnen ontwikkelen. Als fractiemedewerker en commissielid Maatschappelijke Zaken van de gemeenteraadsfractie in Middelburg heb ik veel ervaring op mogen doen met de lokale politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was ik ook verkiesbaar, wat resulteerde in deze prachtige verkiezingsplaatjes: 

(tekst loopt door onder foto)

 

Naast deze serieuze zaken ben ik ook vooral een gezinsmens, een familieman en goede vriend. Familie en vrienden zijn het allerbelangrijkste wat er is, en het zijn die kleine, kostbare momenten met mijn dierbaren die me altijd het meest gelukkig maken. 

Een mooi voorbeeld hiervan is een stukje oer-Hollandse folklore waar mijn hele familie, mijzelf incluis, aan verslingerd is: schaatsen op natuurijs. 

Als het kwik het nulpunt nadert, val ik ten prooi aan een schaatskoorts die bij elke graad temperatuurdaling onder nul hevigere vormen aanneemt. Zodra het ijs dik genoeg is, komen de Noren van zolder en gaan we bij de molens van Kinderdijk, de geboortegrond van mijn moeder, het ijs op. 

(tekst loopt door onder foto)

Sinds mei 2018 ben ik ook Dagelijks Bestuurslid bij het CDJA, met de portefeuille HRM & Afdelingen. Met veel plezier zet ik me sindsdien in voor onze vereniging en ik hoop dit de komende twee jaar door te mogen zetten, als jouw voorzitter!

#letJobdothejob

CDJA dagelijks bestuur Schipper III